110802-stcc-vs-tta Foto: PL/Mediaempire

STCC storsatsar mot TTA

Swedish Touring Car Championship eller STCC är fast beslutna att utmana utbrytarserien TTA. Alternativet var för ägaren Rickard Pålsson att sälja men nu har han alltså ändrat sig och väljer att i stället ta fighten mot TTA.

Konflikten mellan STCC och Touring Car Team Association TTA började när STCC införde sitt nya reglemente. Utbrytarteamen ansåg att STCC hade för många dispenser och undantag och förordar istället enhetsmotor i samma anda som Solution F. 

– Vi ska kunna se publiken i ögonen och säga ’nu vann Rikard Göransson över mig för han var bättre i dag’, säger Jan ”Flash” Nilsson till Sveriges Television.

Läget har varit låst kring teamen som kräver ett nytt reglemente och ledningen för STCC. Ett alternativ var att sälja STCC AB till TTA. Nu har Rickard Pålsson som äger STCC AB bestämt sig för att inte sälja, utan istället utmana TTA. 

– Vi har konkurrens av andra sporter redan i dag. Vi har en väl inarbetad organisation och affärsmodell och ett stärkt varumärke att bygga vidare på. Risken för konkurrerande serier finns alltid men vi har både styrka och uthållighet att ta den fighten, säger Rickard Pålsson i ett pressmeddelande. 

STCC planerar istället fortsätta den fastslagna väg man bestämde sig för för fem år sedan. Enligt Rickard Pålsson har STCC goda möjligheter att bemöta TTA med bra tv-avtal och ett starkt startfält. 

– Det finns bara ett STCC och nu kommer vi fortsätta att satsa stenhårt på framtiden – med eller utan TTA-teamen. Jag kommer att finansiellt garantera en fortsättning för STCC under minst fem år framöver, säger Rickard Pålsson.

Läs mer om TTA i länkarna här nedan.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!