Foto: South Side Agency / © South Side Agency - Daniel

STCC tar beslut om TCR i juni

STCC-organisationen kommer att ta beslut i juni om bytet till det nya TCR-reglementet ska ske till nästa år eller 2018.

– Vi har ett tidsschema och jag tror vi kommer att ha ett beslut som vi kan avslöja i juni i år, säger Jonas Lundin, vd för STCC AB.

STCC bytte från S2000-reglementet till nuvarande TTA-reglementet 2013 efter det stora racingbråket 2012. Med minskande antal bilar, bara 10 i år, har bytet till TCR-reglementet kommit närmre och närmre under de senaste månaderna.

– Allt är inte klart, men vi kommer att berätta efter Mantorp Park. Realistiskt sett är beslutet om vi kommer att introducera TCR nästa år eller året där efter snarare än några andra regler, säger Lundin.

Just nu har Honda, Alfa Romeo, Peugeot, Opel, Subaru, Kia och Volkswagen bilar i TCR-reglementet och fler är på gång. Dock saknas en viktig pusselbit för STCC i form av Volvo som driver tre bilar i dagens mästerskap.

– Nyckeln är givetvis Volvo. Vi vill självklart ha Volvo i mästerskapet och just nu har de inga TCR-bilar. Men självklart kan vi inte hänga upp allt på Volvo, de har alltid varit en stark del av STCC, men om vi kan få sex eller sju bilar i mästerskapet med det nya reglementet så är det jättebra, säger Lundin.

– Vi vet redan nu att vi har tre eller fyra team som väntar på det nya reglementet som inte tävlar nu, så jag tror vi kan se fram emot en startuppställning på 15, 16, 17 bilar under det första året och det vore kanon.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!