STCC tävlar på Sturup Raceway 2007

Sturup Raceway, vid området runt Malmö och Köpenhamn ska arrangera två STCC-deltävlingar 2007. - Det STCC som finns i dag passar perfekt i den här tillväxtregionen. Det ska bli en ära att få arrangera det bästa som finns inom svensk racing, säger Flemming Schleimann, vd Sturup Raceway.

Banan i Skåne är belägen precis bredvid Malmös flygplats och endast fyra mil från Köpenhamn.  

Sturup Raceway har arrangerat den danska motsvarigheten till STCC, DTC i två år. 

Investeringarna för de kommande tre åren beräknas uppgå till mellan 15-20 miljoner. Detta för att hålla jämn takt med de investeringar som är planerad på Mantorp, Karlskoga och som manifesterades på Anderstorp redan i år. 

- Först och främst finns planer att förbättra publikområdet ytterligare. Vi har också planer på att förlänga banan, men detta görs i samspråk med kommun och med stor hänsyn till miljö och omgivning. Sådana planer tar lite längre tid att sätta i verket, men det ser positivt ut också med en sådan investering, berättar Schleimann. 

Sturup Raceway är idag 2133 meter. BMW:s officiella WTCC-team (Schnitzer) låg en vecka och testade på den nya STCC-banan. Förarna i STCC ställer sig positiva. En av dem är Kristianstadssonen och Peugeotstjärnan Johan Stureson. 

- Banan har blivit väldigt bra. Det finns både långsamma och snabba kurvor och att den är kuperad gör att bilen lättar på en del ställen. Det kommer garanterat att bli häftiga STCC-race på Sturup, säger Johan Sturesson.

Risken är också övervägande att det kommer att bli en hel del plåtkontakt...

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!