Engström Motorsport Foto: STCC

STCC-team mot konkurs för tredje gången

STCC-teamet Engström Motorsport är på väg mot konkurs för tredje gången sedan 2010 då företaget har en skuld på över 230 000 kronor. Skatteverket skriver så här i sin konkursansökan för företaget:

"Vid verkställighet som avslutades 30 september 2013 har det framgått att gäldenären saknar tillgångar till full betalning av utmätningsfordringen. Engström Motorsport Aktiebolag ska därför anses vara insolvent."

STCC-föraren och företagsägaren Tomas Engström har bestridit konkursansökan och begärt uppskov i sex veckor för att sälja utrustning och en tävlingsbil med reservdelar. 50-åringen säger till dalademokraten.se att han arbetar på en potentiell köpare i Kina.

Skatteverket har godkänt uppskov för Engström till 5 maj i år. Bland fordringsägarna är TTA Touring Car Service AB som kräver 166 952 kronor för teknisk support och försäljning av däck till Engström Motorsport AB.

Engström tävlade med en Honda Civic i STCC förra året och slutade på elfte plats totalt med en sjätteplats som bästa individuella resultat.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!