060105_stcc

STCC-teamen bildar fackförening

Fem STCC-team har gått samman och bildat en sorts fackförening. TEAM-gruppen heter den och syftet är bl. a. att stärka samarbetet mellan teamen, ledning, banägare och förbund.

Fem olika STCC-team har gått samman och bildat vad som kallas TEAM-gruppen, en förening som ska "stärka samarbetet mellan STCC-teamen och STCC AB, förbund, organisatörer och banägare".

- Vi kan nu samordna önskemål från teamen och framföra dem till berörd part säger TEAMgruppens talesman Christer Johansson, f d tävlingsförare och på senare år teamägare. Det här är positivt för alla partner. Det är ingen större, men inte så officiell, hemlighet att det genom åren varit en del groll mellan team och STCC-ledning. Då har oftast ett enskilt team konfronterat ledningen och ibland fått igenom förändringar som de andra teamen inte gillat. Nu skall frågan om eventuella regeländringar, priser, etcetera diskuteras geemensamt innan de förs vidare. Åt andra hållet har nu till exempel STCC AB eller en banägare en enda källa att vända sig till om det är några frågetecken och behöver inte föra diskussioner med var och en. TEAMgruppen har utsett Christer Johansson och Hans Wängstre (f d bas för racingutskottet i SBF) till sina talesmän. I övrigt består gruppen av representanter från fem olika team. Flash Engineering (Jan Nilsson), IPS Motorsport (Per Stureson), Kristoffersson Motorsport (Tommy Kristoffersson), Polestar Racing (Christian Dahl) och WestCoast Racing (Dick Jönsson Wigroth). 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!