Foto: STCC

STCC-teamet Engström Motorsport i konkurs

Tidigare Honda-teamet Engström Motorsport har gått i konkurs efter att ha varit nära det en längre tid.

– Jag har fått ta ett väldigt tungt beslut och uppförsbacken har den senaste tiden blivit alltför lång och brant. Vi har inte kunnat råda över omständigheterna och det har gjort att det blivit som det blivit, säger förare och ägare Tomas Engström till Dalademokraten.

Skatteverket krävde att Engström Motorsport AB betalade skatteskulder i september förra året, men gav företaget uppskov till 5 maj i år, en deadline som passerat utan att skulderna betalats. I konkursansökan av Skatteverket stod följande:

"Vid verkställighet som avslutades den 30 september 2013 har det framgått att gäldenären saknar tillgångar till full betalning av utmätningsfordringen. Engström Motorsport Aktiebolag ska därför anses vara insolvent."

Engström Motorsport har tävlat i STCC sedan 1999, med tredje plats i förarmästerskapet två gånger som bästa totalresultat, med Chrysler i två år och Honda i tolv år.

– Jag har kört varje sommar under 27 år och de senaste 15 åren som ett professionellt team. Nu tog vi beslutet om konkurs i fredags och det var ett tungt beslut att bära när man gick in till tingsrätten, säger Engström.

Engström arbetar just nu på att sälja den Honda Civic han tävlade med i STCC 2012 till potentiella köpare i Kina.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!