100531-polestar racing

STCC-teamet Polestar Göteborgs hemmalag

Snart är det dags för Sveriges hetaste motorhelg – den 5 juni är det STCC City Race i Göteborg. Lagom till evenemanget har framgångsrika Volvo Polestar Green Racing valt Göteborg som hemmastad. Göteborgarna har alltså ett eget STCC-lag att hålla på.

IFK Göteborg, Häcken, Örgryte, Gais, Västra Frölunda är de mest kända hemmalagen som göteborgarna har att välja mellan när det vankas fotboll (och ishockey). När det kommer till motorsport har det varit tomt, men det blir det ändring på nu när STCC-teamet Volvo Polestar Green Racing meddelar att de officiellt representerar Sveriges näst största stad i tävlingssammanhang.

 – Volvo håller till på Hisingen och Polestar i Högsbo. STCC har under alla år haft en stor publik – men vi har länge önskat att identifiera oss extra med staden och folket här och bli en källa för lokal stolthet. Nu får göteborgarna ett lag att hålla på, säger Christian Dahl, teamchef för Volvo Polestar Green Racing.

 Så alla göteborgare med ett motorhjärta har nu ett hemmalag att hålla tummarna extra hårt för nästa helg då det är dags för STCC City Race, Sveriges enda stadslopp, på Bananpiren i Göteborg. Det är tredje året som stadsloppet genomförs och Volvo Polestar Green Racing har en seger från förra året att försvara. Dessutom är Volvo Polestar Green Racing i form av Tommy Rustad regerande STCC-mästare.

 Har du svårt att identifiera vilka Volvo-bilarna är på banan, håll då koll på destinationen Göteborgs logotyp som bilarna är märkta med. Då vet du vilka bilar du som göteborgare ska heja på.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!