080919-stcc-the-game

STCC – The Game – mer realistiskt än någonsin

Kungaklassen av svensk racing har tidigare funnits i den virtuella världen, nu är det äntligen dags igen och STCC – The Game är mer realistiskt än någonsin.

Det är det svenska företaget SimBin som står bakom spelet den här gången. Förra året släppte de spelet Race07 som innehåller 2007 års säsong av den internationella serien WTCC. Allt innehåll därifrån är inkluderat i STCC – The Game. Spelet bygger på samma princip som Race07 där allt går att ställa in i minsta detalj, allt från lufttrycket i däcken till minsta cambervinkel för högsta realism. Det är inte bara bilarna som är verklighetstrogna, även våra svenska racingbanor har blivit exakt avritade. SimBins utvecklare har åkt land och rike runt för att fotografera landskapet och mäta höjdskillnader i kurvorna för att försöka få till det ”lilla extra” som de själva kallar det. Förutom de banorna som ingår i årets upplaga av STCC finns även de internationella banorna som WTCC kördes på under säsongen 06/07 samt Estori i Potrugal, Imola i Italien och Vara Raceway i Sverige med i spelet.

SimBin har tänkt skapa mer än ett vanligt bilspel. De har nämligen planer på ett virtuellt STCC-mästerskap över Internet, där du kvalar in till tävlingen genom att över nätet skicka in din tid på en speciell bana. Därefter är planen att de ska hålla finalerna i verkligheten på något publikt ställe. Dock är inget bestämt än, men visst är möjligheterna näst intill oändliga?

Förutom bilarna i STCC och WTCC innehåller spelet även Camaro Cup, Formula 3000, Formula BMW, Mini Cooper Challenge, Radical, tre Caterham CSR-bilar samt två stycken bilar från 1987 års upplaga av WTCC.

Spelet släpps i butik fredagen den 19 september och kommer att kosta ungefär 299 kr.

Läs mer

Officiell hemsida för STCC – The Game

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday-erbjudande: 3 månader Premium för 0 kr