STCC Göteborg

STCC utkastade från Göteborg City Race Arena

City Race Arena meddelar i ett pressmeddelande att STCC inte längre är välkomna på banan. Enligt pressmeddelandet ”avslutas värdskapet” för STCC-tävlingar.

Kriget mellan STCC och nystartade racingserien TTA rasar vidare, och just i dag ser STCC ut som förlorare. City Race Arena skriver i ett pressmeddelande att STCC, som enligt sin tävlingskalender skulle ha kört deltävling nummer tre på banan den 2 juni, inte längre är välkomna. Enligt pressmeddelandet ”avslutas värdskapet” för STCC-tävlingar.

– Arenan har haft fyra bra år med STCC men nu vill vi fokusera på TTA:s Elitserien i Racing. I Elitserien finns de mest framgångsrika förarna, de största teamen samt de långsiktigt satsande bilimportörerna. Vi investerar för att vidareutveckla arenan, som är unik för Sverige med sitt centrala läge mitt i bilstaden Göteborg och väljer samtidigt att fokusera på TTA som en stark aktör. Vi ser ett mycket spännande 2012 framför oss och kommer under våren presentera många stora nyheter på arenan, säger Thomas Lindskog, vd för City Race Arena.

Detta steg i ställningskriget mellan TTA och STCC var inte helt oväntat, då TTA-teamet Polestar Racing har starkt ägande i City Race Arena.

TTA – Elitserien i Racing kommer att gästa Göteborg City Race Arena vid två olika tillfällen under 2012, dels till tredje deltävlingen 16 juni, samt till finalen 29 september.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!