Stefan Söderberg kör Peugeot i STCC

Nu är det klart att IPS Motorsport kommer till start med två Peugeot 407 under STCC 2006, då man i helgen kontrakterade Gävlesonen Stefan Söderberg.

Den 22-årige talangen Söderberg kommer senast från Formel Renault i England där han skördat stora framgångar.

– Det här ska bli riktigt roligt, kommenterar Stefan Söderberg efter att ha satt sin signatur på kontraktet.

Stefan Söderbergs karriär började i den sedvanliga kartingcirkusen, där han tillhörde toppen i många år. Med på meritlistan finns bland annat vinst i inofficiella VM på South Garda banan i Italien 1999 med konkurrenter som F1-föraren Nico Rosberg. Efter ytterligare ett par framgångsrika år inom kartingen, och ett år i JTCC, fick han en sits i Formel Ford 2001 där han körde hem bronset. Efter flera pallplatser från Brittiska Formel Renault de senaste åren, är han nu tillbaks på svensk mark för att utmana i STCC 2006.

– Det är självklart en annorlunda roll att växa in i, men en otrolig utmaning, säger Stefan.

Teamchefen Per Stureson tror mycket på talangen Stefan Söderberg:

– Det kommer bli intressant med Stefan i teamet. En ung förare med en gedigen bakgrund från karting och formelbilar, både nationellt och internationellt, säger Per.

Han kommer till ett team med stor erfarenhet som under 2005 lyckades att utveckla Peugeot 407 till en riktig vinnarbil. Söderberg har sin målsättning klar:

– Mitt första mål är att åka jämt med Johan, som åkte väldigt fort förra säsongen. Och med två bilar kan vi hjälpa varandra med dataloggning och så vidare. Sen väger det tungt med Johans rutin och erfarenhet, menar Stefan. 

De svenska banorna känner han väl till och han har sina favoriter:

– Det skall vara snabba banor, typ Anderstorp, Mantorp och Falkenberg. Sen har vi den nya banan på Gotland som verkar väldigt intressant, säger Stefan med ett leende.

Han ligger i hårdträning fem dagar i veckan för att komma väl förberedd till premiären den 14 maj på Ring Knutstorp och han gillar startlistan. När han väl är varm i kläderna tänker Gävleföraren finnas med i toppen av resultatlistan i sin Peugeot.

– Det är ett mycket starkt startfält och det kommer att bli stenhårt. Men en realistisk målsättning är en toppfem totalt för min del och det innebär ju ett par pallplatser, avslutar Stefan Söderberg bestämt.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!