Stirling Moss återbesöker Mille Miglia i sin vinnarbil

Stirling Moss som körde hem en legendarisk seger i Mille Miglia 1955 återbesöker vägarna i sin gamla tävlingsbil 300 SLR, nummer 722.

Nu är det sextio år sedan Stirling Moss och Denis Jenkinson tog plats i tävlingsbilen Mercedes 300 SLR med nummer 722. Det sistnämnda står för starttiden de lämnade Brescia, 07:22. Tio timmar, sju minuter och 48 sekunder senare, efter att ha kört genom bland annat Rom och Rimini, körde de i mål i Brescia. En totalsträcka på 159,7 mil.Moss och Jenkinson höll en snitthastighet på 158 km/h på allmän väg och lyckades sätta ett rekord som i dag sextio år senare fortfarande är obesegrat.Lagom till sextioårsjubileet återupplever den nu 85-årige Moss den klassiska sträckan och han gör det i samma bil som han rattade 1955. Videon är filmad med två kameror med 360-teknik som gör att vi kan välja vilken vinkel vi vill se.

Klicka här för att komma till filmen.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!