Stöd svensk racing i Picko Trobergs namn

Nu har du en unik chans att stödja svensk racing och det nyinstiftade Picko Award genom att buda på prylar och event som du förmodligen aldrig får möjlighet att lägga vantarna på igen.

I april i fjol gick svenske racerföraren Picko Troberg bort vid en ålder av 78 år. Förutom att själv vara framgångsrik på racerbanorna var han under många år mentor åt flera svenska racerförare som flera av dem blev framgångsrika, bland annat Rickard Rydell.

En av Picko Trobergs sista önskningar var att starta en fond för nya, unga racertalanger i Sverige som skulle arbeta enligt mottot ”förare som lyckas ovanligt bra i förhållande till sina ekonomiska förutsättningar”.

Av denna anledning har Picko Award instiftats, en utmärkelse som delas ut lördagen den 22 april under Picko Troberg Memorial. Detta pris till unga racerförare med framtiden för sig är tänkt att delas ut varje år och för att förverkliga denna fina idé pågår det just nu en alldeles unik auktion på Tradera.

Det är här du kommer in i bilden, du kan vara med och stötta svensk racings framtid genom att bjuda på unika föremål och event som förmodligen inte går att få tag på någon annanstans. Bland grejerna som auktioneras ut finns bland annat följande:

2 VIP-biljetter till Silverstone Classic.

Föreläsning av Jesko von Koenigsegg.

Rickard Rydells WTCC-vinnarhjälm från Silverstone 2005.

Kenny Bräcks hemliga uppdragshandskar.

2 VIP-biljetter till DTM-finalen på Hockenheim i oktober.

TIna Thörners overall från Paris-Dakar säsongen 2009.

2 VIP-biljetter till World RX i Hölje med ”fika” i Team EKS:s paddock.

Gustav Maljas handskar från Formel Renault.

Lista verktygsskåp som är signat av flera svenska racingikoner.

Så vad väntar du på? Var med och stötta svensk racing på ett alldeles unikt sätt! Samtidigt kan du vinna en budgivning som ger dig ett minne för livet. Auktionen hittar du här.

Picko Troberg på omslaget av Teknikens Värld nummer 25/1962.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!