Foto: McLaren

Stoffel Vandoorne till Formel E

Allt fler bekanta namn från Formel 1 dyker upp i Formel E nästa säsong. Stoffel Vandoorne lämnar McLaren och kör för HWE.

Det är stor rotation inom Formel 1 inför nästa säsong. Marcus Ericsson blev ett offer för det, en annan var Stoffel Vandoorne som plötsligt stod utan sist. Nu är emellertid belgaren klar för Formel E och stallet HWE som nästa säsong blir Mercedes fabriksstall. Vandoorne får DTM-mästaren Gary Paffett som stallkompis.

Klart är nu även att Jerome D’Ambrosio och Pascal Wehrlein kör för Felix Rosenqvists gamla stall Mahindra kommande säsong. Båda är välbekanta namn från Formel 1 där den sist nämnda körde tillsammans med Marcus Ericsson i Sauber 2017 och nu gör Formel E-debut. D’Ambrosio är att betrakta som veteran inom Formel E.

Även välkända varumärken dyker upp i Formel E kommande säsong då komponenttillverkaren Bosch och bryggerijätten Heineken kliver på som sponsorer.

Här är de förare i Formel E säsongen 2018/19 som har kört Formel 1 tidigare:

Sébastien Buemi, Nissan e.dams

Jerome D’Ambrosio, Dragon Racing

Lucas Di Grassi, Audi Sport ABT Schaeffler

André Lotterer, DS Techeetah

Felipe Massa, Venturi Formula E Team

Nelson Piquet Jr, Panasonic Jaguar Racing

Stoffel Vandoorne, HWA Racelab

Pascal Wehrlein, Mahindra Racing

Formel E säsong nummer fem startar med tester i Ad Diriyah, Saudi Arabien, den 15 december.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!