Stor svenskdag i Norge

Det var mycket svenskt i A-finalen vid rallycross-EM i Norge. Ende icke svensk i A-finalen var hemmaföraren Tommy Rustad. Segrande ur striden gick Mikael Jernberg från Skene i sin Ford Focus.

Thomas Rådström från Umeå ledde finalen men dundrade rakt in i skyddsräcket och skadade sin Hyundai Accent illa. Lasse Larsson fick punktering på sin Skoda Fabia och slutade femma. KG Lindqvist vann B-finalen och fick därför köra A-final i sin Volvo. Hans första final för året slutade med en fjärdeplats. Tommy Rustad fick fel på bilen i starten, men hans Ford Focus repade sig och han kunde ta tredjeplats till slut. Kenneth Hansen i Citroën kunde köra upp sig från sista startledet till en andra plats men upp till Mikael Jernberg nådda han aldrig. Hansen leder EM totalt före Larsson med två tävlingar kvar. Men redan nu till helgen är det dags för en annan begivenhet, SM-finalen på Kinnekulle Ring.

Resultat, division 1, i Norge

1. Mikael Jernberg (S) Ford  20 p.

2. Kenneth Hansen (S) Citroen C4  17 p.

3. Tommy Rustad (N) Ford  15 p 

4. K-G Lindqvist (S) Volvo 13 p.

5. Lars Larsson (S) Skoda 12 p.

6. Thomas Rådström (S) Hyundai 11 p.

EM-tabellen efter 9 av 11 deltävlingar.

1. Kenneth Hansen   128 p.

2. Lars Larsson   115 p.

3. Tommy Rustad  108 p.

4. Morten Bermingrud  103 p.

5. Sverre Isachsen 89 p.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!