Andreas Bakkerud Foto: Jakub Nitka

Storsatsning i rallycross av OMSE

Nynäshamnsbaserade Olsbergs MSE, under ledning av Andreas Eriksson, storsatsar på rallycrossen 2014.

OMSE (Olsbergs Motor Sport Evolution) tappade Global Rallycross-vinnaren Topi Heikkinen till i år, han kör för Marklund Motorsport i Volkswagen Polo i stället. Men OMSE tar nya tag och gör det med inte mindre än sex förare i tre olika mästerskap.

 I VM i rallycross, det första i historien, kommer norrmannen Andreas Bakkerud (bilden ovan) och Reinis Nitiss, Litauen, att köra Ford Fiesta för OMSE. Båda har bra meriter i bagaget, norrmannen blev fyra i EM förra året och båda två har tagit EM i den mindre Super 1600-klassen.

 I det USA-baserade Global Rallycross Championship representeras OMSE av svensken Patrik Sandell och Joni Wiman från Finland. Den senare gjorde rent hus i GRC:s juniorklass Lite i fjol och kan bli årets stora utropstecken i GRC.

 Slutligen satsar OMSE även i nystartade RallyX Supercar Scandinavia som kör tillsammans med STCC. I den klassen tävlar Sebastian Eriksson och norrmannen Daniel Holten.

 Som förarcoacher till sextetten agerar Marcus Grönholm och Andrew Jordan.

Rallycrossen ser onekligen ut att gå en ny vår till mötes och det blir intressant att se vilken motorsportgren som kommer att kännas som huvudklass när STCC-säsongen drar igång, racing eller rallycross.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!