Anton Marklund Foto: marklundmotorsport.se

Storsatsning på rallycross

Rallycrossen är kokhet igen. I helgen drar EM-serien igång på engelska Lydden Hill och i går presenterade Anton Marklund en satsning i globala X-Games.

Anton Marklund från Boliden är en av de stora talangerna i rallycrossen. Vann i fjol Touringcar-klassen och tar i år steget upp till Supercar med en Volkswagen Polo. Som om inte EM-serien skulle räcka kör han även minst tre tävlingar i interkontinentala X-Games. I första hand handlar det om Brasilien, Barcelona i Spanien och München i Tyskland. X-Games tar rallycrossen till publiken.

 Annat nytt för svenskt vidkommande är att Timmy Hansen byter från formelracing till Supercar i en Citroën DS3 byggd av hans pappa Kenneth Hansen.

 KMS lämnar även de racing och satsar på rallycross, först och främst i Sverige 2013. Förare är Johan Kristoffersson och Pontus Tidemand.

 Andra svenskar som gör tunga satsningar är Stig-Olov Walfridsson, Renault Clio, och Peter Hedström, Skoda Fabia, båda i nybyggda bilar. Här handlar det främst om EM-serien.

 Intressant start i EM gör förre rallyvärldsmästaren Petter Solberg. Han är ingen nybörjare i kategorin, det var i rallycross han började sin tävlingskarriär. Solberg kör en Citroën DS3.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!