Strandsko med ful Formel 1-design

Årets Formel 1-bilarna har beskyllts för att se ut som strandskor. Nu slår McLaren mynt av liknelsen och lanserar en skomodell – men för en god sak.

Skyddsbågen på årets Formel 1-bilar, Halo, har orsakat debatt inte bara hos fantaster på olika forum utan även bland förarna själva. Vissa välkomnar säkerhetsutrustningen andra tycker att den förfular bilarna.

Ett återkommande skämt är att bilarna nu liknar en strandsko, så kallade flip-flops, något som McLaren-stallet nu har tagit tillvara på. Tillsammans med tillverkaren Gandys har man plockat fram en McLaren-version som säljs inför premiären av Formel 1-säsongen i Australien som körs nu i helgen.

McLaren-förarna Stoffel Vandoorne och Fernando Alonso under fotosession för ovan nämnda strandsko.

En kul idé men som har en allvarlig baktanke. Gandys startades av bröderna Rob och Paul Forkan efter att deras föräldrar omkom i tsunamikatastrofen 2004 och de har även startat en kampanj för att hjälpa barn i tredje världen med sjukvård och utbildning.

Inkomsterna från den limiterade upplagan av strandsskon går oavkortat till projektet ovan vid namn Orphans For Orphans. Skon kommer snart att vara tillgänglig via McLarens och Gandys webbutiker men även i Gandys fysiska affärer.

Något pris eller hur stor upplagan av skon är har ännu inte framkommit.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!