080506-super-aguri-f1

Super Aguri drar sig ur Formel 1-VM!

Med omedelbar effekt beslutades i går att Super Aguri drar sig ur Formel 1. Nu blir det bara tio team i startfältet resten av säsongen.

Spekulationerna om att Super Aguri inte skulle klara denna säsong ekonomiskt har varit igång sedan säsongen startade. Super Aguri drabbades av ekonomiska problem redan i fjol när en stor sponsor inte gjorde rätt för sig och betalade. Honda har länge hållit teamet under armarna men har nu tröttnat på att betala för dem. När Magma Group förklarade sig intresserade av att köpa stallet tändes nytt hopp men de drog sig ur i sista stund och då klarade sig inte Super Aguri längre.

Detta innebär att Anthony Davidsson och Takuma Sato står utan racerbilar och Formel 1-världen är ett team fattigare. Det var tänkt att årets startfält skulle innehålla tolv team men även Prodrive fick dra sig ur innan säsongen ens startat.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!