101022-fredrikåhlin rally

Superchans för Fredrik Åhlin!

Den unge rallytalangen Fredrik Åhlin får i helgen sitt livs chans. Han kan köra till sig en VM-sits i Grupp N!

Det här är bara andra säsongen för Fredrik Åhlin från Karlstad, men han har visat framfötterna ett otal gånger. Nu är han uttagen till att köra världsfinalen för Pirelli Star Driver i Spanien 22-24 oktober. I prispotten ligger ett antal starter i VM i en Grupp N-bil.

Att Fredrik Åhlin skulle bli rallyförare var liksom givet med tanke på hans DNA. Pappa heter Jerry Åhlin, mamma Susanne Kottulinsky, båda duktiga rallyförare på sin tid.

16 förare har blivit uttagna till finalen, som körs i samband med Spaniens VM-rally. Det är inte bara resultaten som räknas utan det är flera aspekter som bedöms, bland annat uppförande. Som i en gammal grundskola med andra ord!

Finalen avgörs i identiska Ford Fiesta R2-bilar. Normalt sett kör Fredrik en fyrhjulsdriven Subaru, men har man talangen klarar man den omställningen också.

 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!