060728_f1

Svårt val för F1-team vid Tysklands Grand Prix

I förra veckan förbjöds så kallade "mass dampers" i F1. Det är ett system som trycker däcken mot asfalten även vid större ojämnheter. Under fredagen protesterade Renault mot detta, och den gick igenom. Men nu meddelar FIA att de inte kommer att acceptera beslutet från den tyska tävlingsledningen!

I klartext innebär det att FIA kör över sina egna utvalda. Det har hänt förr. Vid San Marinos GP 2005 ansågs Hondas "dubbel-tank" vara OK men FIA överklagade detta och resultatet blev att Honda fälldes och fick startförbud i två tävlingar.

Det är oklart hur många team som använder sig av det nya stötdämparsystemet, men de som gör det och använder det under Tysklands Grand Prix riskerar att senare bli uteslutna och/eller få annat straff. På vissa banor med ojämn beläggning och höga kerbs anses systemet så effektivt att en förare kan tjäna 3/10-dels sekund per varv.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!