060503_jvm_rally Foto: Tony Welam

Svensk dubbelledning i junior-VM

Sebastien Loeb formligen krossar allt motstånd i rally-VM. Segern i Argentina var hans 24:e genom tiderna. Men i lilla junior-VM är det Sverige som styr!

Patrick Sandell, Östersund, och PeGe Andersson, Årjäng, blev tvåa och trea i JVM-klassen i Argentina. Det resultatet innebär att de två går upp delad ledning totalt. 

I ärlighetens namn var dock klassen bedrövligt tunn denna gång. PeGe bröt egentligen på första dagen men kunde köra vidare eftersom reglerna tillåter det. Trots att han tappade mycket tid körde han upp sig genom resultatlistan och tog tredje plats. 

En förare med otur var Henning Solberg som låg femma då han tvingades bryta med kopplingsproblem - en kilometer före målet. Hans mer kände bror Petter Solberg blev tvåa efter Loeb, italienaren Gigi Galli trea och för första gången på podiet i rally-VM

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!