060822_frölander

Svensk OS-hjälte kör racing!

Simmaren Lars Frölander kommer att göra debut som racerförare på Gelleråsbanan i Karlskoga nu i helgen 24-26 augusti. – Racing har alltid varit ett av mina största intressen och det här ska bli riktigt kul säger den flerfaldige OS- och VM-medaljören.

Frölander sa för ett par veckor sedan att han tänker storsatsa inför OS i Peking 2008 där han kommer att bli historisk som den förste manlige simmaren i världen med fem olympiska spel. Nu värmer han upp genom att köra JTCC på Karlskoga. – Näst efter simningen är motorsporten mitt största intresse och jag genomgick förra året en kurs för racinglicens och är ägare till en go-cart. Nu får jag möjligheten att sätta mig i en banracingbil och det är en dröm som går i uppfyllelse, säger Lars Frölander. Det är genom Eljas Motorsport i Björbo som Frölander får chansen till en start i JTCC. Teamet leder för närvarande serien med den VW Golf som Roger Eriksson kör och nu står en andra bil färdig som Lars Frölander kommer att köra i Karlskoga. 

– Det är viktigt att ha något annat att tänka på än bara simning när man tränat hårt i många år och motorsport är ett bra komplement för att hålla motivationen uppe, säger den 32-årige OS-guldmedaljören.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!