Svenska framgångar i Formula Student

Formula Student är en tävlingsklass där deltagarna utgörs av studenter från hela världen. Årets tävling, som avgjordes på Silverstone i helgen, vanns av stallet från Chalmers i Göteborg.

När årets upplaga av tävlingsklassen Forumla Student, där deltagarna är studenter, avgjordes gångna helgen på brittiska Silverstone blev det en svensk seger. Det vinnande teamet kom från Chalmers Tekniska Högskola i Göteborg och tog segern genom att vinna tävlingens sista delmoment – ett uthållighetslopp.

I en intervju med Göteborgsposten berättar Chalmers-studenterna att de förberett sig väl, och arbetat med tävlingen som mål under tio månaders tid. Särskilt nöjda säger de sig vara över att ha vunnit över de tyska stallen.

134 tävlande universitet från 34 olika länder deltog i Formula Student, och Chalmers-stallet vann med en summa av 850,5 poäng, tätt följda av stallet från Delft-universitetet i Holland.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday-erbjudande: 3 månader Premium för 0 kr