Foto: ANDRE LAVADINHO

Svenska hopp i Svenska Rallyt

Med en månad kvar till Svenska Rallyt står det nu klart att vi har två av våra bästa svenska rallyförare i riktigt bra bilar.

Juniorvärldsmästaren Pontus Tidemand förkunnade för någon vecka sedan att han kommer till start i Svenska Rallyt med en riktig WRC-bil. Det är en Ford Fiesta RS WRC som tillhör brittiska M-sport, alltså teamet som tidigare drev Fords WRC-satsning. Bättre Ford än så här går inte att få tag på.Pontus tävlade i en WRC-Ford redan i fjolårets Svenska Rally och låg så högt upp som fyra totalt innan han bröt.

I går deklarerade Fredrik Åhlin att han kommer till start i Svenska Rallyt. Även han i en Ford Fiesta men i så kallad WRC 2-specifikation. Den har lite mindre avancerade hjulupphängningar och lite mindre trimmad motor än en WRC-bil. Man kan säga att det är som att jämföra Formel 1 och GP2.Fredrik kör under däckleverantören DMACK:s flagga och gör det i teamet CA 1 Sports. 

Pontus Tidemand har sedan tidigare klart med fem deltävlingar i WRC 2 tack vare sin vinst i junior-VM i fjol. Fredrik Åhlin planerar för fler inhopp i WRC 2 senare i år.

Även svenske veteranen Per-Arne Sääv kör en Ford Fiesta WRC 2 i Svenska Rallyt. Förre Formel 1-föraren Robert Kubica vann WRC 2 totalt 2013 och sitter nu i en ”äkta” WRC för denna säsong.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!