Foto: McKlein

Svenska Rallyt illa ute

I början av februari nästa år avgörs VM-tävlingen Svenska Rallyt. Det kan bli den sista på svensk mark.

Det är tuffa tider för arrangörerna av Svenska Rallyt. Inte nog med att de ska ordna allt till nästa års tävling, de har ännu mer fullt upp med att fixa fram en stor sponsor för de kommande tre åren.

 Att få arrangera en VM-tävling i rally är inte bara en ynnest, det innebär också att den stora plånboken måste fram. För att få arrangera ett VM-rally kräver promotorn Red Bull Media miljontals kronor. Exakt hur många vill inte Svenska Rallyt gå ut med. Promotorn har dessutom åsikter inom vilka områden sponsorer får sökas och hur TV-rättigheterna ska fördelas.

 Senaste budet är att Svenska Rallyt innan denna månads utgång måste skriva på ett kontrakt där de åtar sig att arrangera VM-tävlingen tre år framåt. Annars går tävlingen till ett annat land som har bättre ekonomiska resurser, eller stöd från staten. Ryssland nämns som tänkbar efterträdare om så blir aktuellt.

 Nästa års Svenska Rally kommer att ha målgång på Stora Torget i Karlstad på lördag istället för som brukligt söndag. Detta för att skapa en större publikfest. Men det partajet kan nu vara på väg att förstöras totalt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!