080131-svenska-rallyt-08

Svenska Rallyt körs som planerat

Många har varit oroade för att svenska VM-rallyt inte ska bli av, men nu kan alla lugnt luta sig tillbaka. Snön och kylan har kommit till de värmländska skogar, alltså körs rallyt som planerat.

Det är mindre än en vecka till det svenska VM-rallyt, Uddeholm Swedish Rally, som körs i Värmland. Ett rally som ska köras som planerat nu när kylan dragit över tävlingsområdet och tagit med sig stora mängder snö.

 – Klart det blir tävling. Något annat har aldrig varit aktuellt, säger tävlingschefen Bertil Klarin (bilden), känd för att ha vädergudarna på sin sida.

Det gynnsamma vädret ger oss en möjlighet att preparera vägarna och göra dem ännu bättre inför tävlingen den 7-10 februari. Bland annat har vi satt igång och vattnat shake down-sträckan och superspecialen som båda avgörs i Rally Village i centrala Karlstad, säger Klarin.

De senaste 17 åren har rallyt föregåtts av envisa rykten om dåligt väder och inställd tävling, men en än gång har ryktet varit felaktigt. Alla rally-fans, både de i tv-fåtöljen och de i skogarna, kan alltså pusta ut även i år.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!