Foto: McKlein

Svenska Rallyts framtid säkrad?

Det ser ut som om Svenska Rallyt kan fortsätta att köras åtminstone fram till 2016. I så fall en välkommen tidig julklapp för alla rallyfans.

Det är SVT Sport som uppger att ett kontrakt snart kommer att skrivas under. Detta sedan arrangörerna skaffat fram de extra miljoner som VM-promotorn Red Bull Media House och Sportsman Media Group kräver för att arrangemanget ska fortsätta vara kvar i VM-kalendern.

 Deadline för att skriva ett kontrakt till 2016 var satt till 31 oktober i år men inget skrevs under. Uppenbarligen har Svenska Rallyt fått ytterligare dispens.

 Enligt uppgift har Svenska Rallyt bytt spår och i stället för att söka en stor sponsor jagat flera mindre.

 – Läget ser betydligt ljusare ut nu, säger Svenska Rallyts vd Glenn Olsson som dock inte vill kommentera saken ytterligare.

 Nästa års Svenska Rally körs som planerat 5-8 februari.

Pressmeddelande från Svenska Rallyt AB

Svenska Rally AB  och FIA:s promotor WRC Promoter GmbH har i dag enats om ett historiskt  treårsavtal. Något som innebär att WRC:s enda vinterrally kommer  att vara kvar i Sverige till och med 2016 – minst.

Rent formellt fortsätter FIA att årligen besluta om den aktuella kalendern, baserat på det förslag som WRC Promoter presenterar.

–  Äntligen, är VM-avtalet i hamn. Det är något vi strävat efter i många  år. Och även om mycket jobb återstår med att till fullo finansiera denna  satsning så har vi nu ett attraktivt erbjudande för sponsorer och  samarbetspartners som vill nå ut globalt, och vi kan arbeta långsiktigt  med såväl sponsorer som själva arrangemanget, säger Glenn Olsson, vd för  Svenska Rallyt AB och fortsätter.

– Något som gör detta extra roligt,  är att vi de senaste åren utvecklat och breddat arrangemanget på ett  sätt som inspirerat andra arrangörer världen runt. Idag är Rally Sweden  på god väg att bli en vinterfestival som attraherar långt fler än de  genuint motorintresserade. Vilket går helt i linje med WRC Promoters  intentioner.

Oliver Ciesla, VD för WRC Promoter är också glad över avtalet:

– Vi mycket nöjda med att kunna förlänga vårt framgångsrika samarbete med Svenska Rallyt AB. Det  här gör det möjligt för såväl Rally Sweden och deras partners som  mediebolag och ägarna av WRC att lägga upp mer långsiktiga planer. Ett  unikt kännetecken för WRC är de olika underlag som förarna och teamen  får möta över säsongen – och det här avtalet garanterar en fortsättning  på att den svenska snön och isen kommer att vara ett av dessa de  kommande åren, säger Oliver Ciesla.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!