Foto: edward.nu

Svenska segerchanser på 24h Nürburgring

Det finns goda chanser till en svensk seger i det prestigefyllda dygnsloppet på Nürburgring som avgörs 19-20 maj. Två svenskar deltager som fabriksförare!

Sedan tidigare har det stått klart att Edward Sandström ingår i Audis fabriksteam för den här tävlingen, där riktiga fabriksteam får köra. Edward kör som vanligt en R8 Le Mans med WRT-stallet.

 I dagarna blev det också klart att Richard Göransson får fabriksbackning, men då från BMW.

 Richard kommer att köra en Z4 GT3 för Vita4One Racing Team som är ett absolut toppteam i den här disciplinen och har vunnit VM flera gånger, då som Maserati- eller Ferrari-team.

 En tredje svensk som sitter i en toppbil är Andreas Simonsen som kör Mercedes SLS GT3 för Heico Motorsport. Det teamet kan mycket väl slåss i toppen.

 Frågan är dock om inte Fredrik Lestrup får det svettigast. Han är anmäld i två bilar! Dels ska han köra Audi TT RS, dels Mini. I båda fallen för Betaplast Motorsport. Håller båda bilarna får han inte många timmars sömn.

 Säkert dyker det upp något ytterligare privat svenskteam men startlistan är ännu inte officiell.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!