Foto: Motorsport Publication

Svenskar dominerar i tysk racing

Det är svenskar som dominerar den tyska racingscenen just nu. Jimmy Eriksson leder den tyska Formel 3-serien och unge Gustav Malja har tagit sig till tabelledning i Formel Adac GT-mästerskapet.

Jimmy Eriksson drygade ut sin ledning i kampen om ATS Formula 3 Cup-titeln genom att ta sig upp på pallen i helgens tredje och avslutande race på österrikiska Red Bull Ring. Eriksson körde upp sig från femte startruta till en slutlig tredjeplats i mål efter att bland annat ha noterat tävlingens snabbaste varv, och utökade därmed sitt övertag på mästerskapstvåan Kimiya Sato till 78 poäng i totalsammandraget.

I Race 2 körde 21-åringen upp sig från 11:e till fjärde plats.

Tom Blomqvist, som förvisso tävlar under brittisk flagg, lyckades än bättre och vann två av helgens tre lopp i samma serie. Han startade från Pole Position vid båda tillfällena.

 Gustav Malja från Malmö övertog mästerskapsledningen i ADAC Formel Masters som också kördes på Red Bull Ring.

 Den 16-årige svensken tog sig upp på pallen som tvåa i såväl det första som andra av helgens tre race, och kunde därmed passera tyske Marvin Kirchhöfer – som anförde tabellen inför tävlingarna i Österrike – i totalsammandraget. Malja noterades dessutom för snabbaste varv i det inledande loppet, och avrundade helgen med att köra upp sig från sjunde till fjärde plats i det avslutande Race 3 på söndagseftermiddagen – där han korsade mållinjen bara två tiondelar från ytterligare en pallplats.

 För svenskarna i GT Masters, med GT3-bilar, gick det inte lika bra. Edward Sandström/Christoffer Mies slutade åtta i lopp 2 i sin Audi R8. Banans karaktär passade inte bilen som gillar snabba, långa kurvor. På platsen bakom återfanns Andreas Simonsen i sin Mercedes.

 Första loppet bev ingen hit för någon av svenskarna. Edward placerades på plats 24, Simonsen bröt. Fredrik Lestrup/Martin Öhlin slutade sist efter tekniska problem och blev sextonde i helgens andra race med sin BMW Z4 från WestCoast Racing.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!