100810-wirdheim-simonsen

Svenskar i racingtopp

Lite i skymundan smyger två svenskar fram i ledning i två internationella racingmästerskap: Björn Wirdheim och Andreas Simonsen.

Björn Wirdheim har sedan sin Formel 1-tid med Jaguar fört en, för oss svenskar, ganska anonym tillvaro i Japan. Under en rad år har han tävlat i bland annat det japanska sportvagnsmästerskapet i den stora klassen.

För tillfället leder han mästerskapet tillsammans med teamkamraten Daisuke Itoh. Paret kör en Toyota/Lexus SC och blev senast trea vid en deltävling på Autopolisbanan.

Duon har också stor del i att Toyota leder teammästerskapet. Fyra deltävlingar återstår, fem har körts.

En annan svensk som tävlar lite i det tysta är Andreas Simonsen som huserar i Seat Leon Supercopa. Det gör han så bra att han leder mästerskapet totalt efter nio deltävlingar. Senast det begav sig på Nürburgring blev Andreas trea och fyra och leder med fyra poäng före polacken Damien Sawicki.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday-erbjudande: 3 månader Premium för 0 kr