061013_rally

Svenskar kör om VM-guld i rally

I helgen körs det turkiska VM-rallyt där Marcus Grönholm, Ford, har chansen att ta in på Sebastien Loeb, Citroën, som inte startar på grund av bruten arm. Men det stora svenskintresset tilldrar sig i Junior-VM där två unga talanger har chans på guld.

PG Andersson, som vann JVM även 2004 leder totalt men bara en poäng före Patrik Sandell. De kör Suzuki respektive Renault. Men det är hårt i täten, sju förare har chans på titeln med två tävlingar kvar. Trots PG Anderssons framgångar verkar det som om han inte får chansen hos Suzuki fortsättningsvis. Han har, tillsammans med stallkamraten Guy Wilks, blivit informerad om att han är fri att söka sig annan arbetsplats nästa säsong. I WRC-klassen är kampen om guldet plötsligt en öppen affär efter Sébastien Loebs cykelolycka och armbrott. Loeb kommer inte till start i Turkiet vilket ger Marcus Grönholm möjligheten att ta in värdefulla poäng på fransmannen i förar-VM. Marcus är 35 poäng efter Loeb med 40 poäng kvar att köra om. För att fortfarande ha en chans på titeln måste den 38-årige finländaren köra till sig en pallplats i Turkiet. Om han misslyckas med det är Loeb klar världsmästare för andra året i rad.

Förar-VM WRC inför Turkiet (deltävling 12 av 16): 1) Sébastien Loeb, Frankrike, Citroën, 112 poäng, 2) Marcus Grönholm, Finland, Ford, 77, 3) Daniel Sordo, Spanien, Citroën, 41, 4) Mikko Hirvonen, Finland, Ford, 39, 5) Manfred Stohl, Österrike, Peugeot, 33, 6) Petter Solberg, Norge, Subaru, 23.

Junior-VM inför Turkiet (deltävling 8 av 9): 1) PG Andersson, Sverige, Suzuki, 29 poäng, 2) Patrik Sandell, Sverige, Renault, 28, 3) Guy Wilks, Storbritannien, Suzuki, 21, 4) Urmo Aava, Estland, Suzuki, 20, 5) Conrad Rautenbach, Zimbabwe, Renault, 17, 6) Julien Pressac, Frankrike, Citroën, 17.

Foto:  Tony Welam/McKlein

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!