Foto: freddynordstrom.com

Svenske Freddy populärast i Euro Racecar NASCAR!

Hört talas om svenske racerföraren Freddy Nordström? Förmodligen inte men den i England boende svensken har rönt en hel del framgångar.

 I dag är han 23 år gammal men inledde sin racingkarriär redan 2005. Då i Mini Challenge där han vann sin första seger under debutåret och slutade fyra i mästerskapet.

 Karriären sedan dess har gått via mer Mini, Seat Cupra både i Spanien och England till Brittiska GT-mästerskapet där han tävlade för Lotus Sport i en Evora och blev trea 2011.

 I år har han tävlat i Euro Racecar NASCAR Touring Series. En klass där man tävlar med bilar liknade de riktiga NASCAR-bilarna, en serie som av NASCAR ses som en ”feederserie” till det stora mästerskapet på andra sidan Atlanten.

 Tävlingarna har körts i samband med DTM, GT1 och GT3 runt om i Europa.

 Freddy Nordström var inte med i den absoluta toppen men vann en omröstning bland publiken om vem som var den populäraste föraren!

 Det innebär att han nu i helgen får åka till Charlotte i USA, träffa de stora teamen, de bästa förarna, och kliva upp på scenen för att ta emot sitt pris.

 Freddy Nordström har aldrig tävlat i Sverige men säger att han gärna skulle vilja göra det. Han har följt STCC och Carrera Cup med hjälp av Viasat Motor.

 Lägg i alla fall namnet på minnet: Freddy Nordström!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!