Foto: PHOTO 4

Svenskframgångar i WTCC-kvalet i Kina

Regerande WTCC-mästare Yvan Muller tog pole position på Shanghai International Circuit medan de båda svenskarna Rickard Rydell och Thed Björk var med i toppen.

Rydell kommer att starta från sjätte plats och var strax över sju tiondelar från pole position i svenskteamet Nika Racings Chevrolet Cruze.

Chevrolet la beslag på topp sex platser med Tom Chilton tvåa, Pepe Oriola trea, Alex MacDowall fyra, James Nash femma och Rydell sexa.

Volvo Polestar Racings Björk skrällde under träningen där han var snabbast i första testpasset och näst snabbast i det andra. I kvalet var Björk sjunde snabbast, precis framför Rydell, men fick inte gå vidare till andra kvalomgången Q2 då FIA inte har homologerat Polestars C30 1.6T.

Det innebär att Björk flyttas till 12:e plats på startuppställningen för båda tävlingarna, en placering som efter kvalet ändrades till 17:e plats då stallet missat att montera fyra kilo extravikt för ombordkameran.

Två tävlingar körs i morgon söndag med start 08:20, båda sänds live i Eurosport.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!