051126_F3

Svenskt racinglöfte till England

Det svenska racinglöftet Martin Kudzak tävlar utomlands nästa säsong. Den blott 16-årige föraren åker till Enlgand för att tävla i engelska Formel 3-serien.

2005 körde Martin Kudzak, 16 år, sin första säsong i svenska Formel Ford serien med bättre och bättre resultat ju längre säsongen fortskred. Efter bra resultat deltog han i Formel Ford festivalen på klassiska Brands Hatch och slutade helgen som femte bästa förare. Efter det kom många erbjudanden både från Formel Ford och Formel 3 stall inför nästa säsong varpå han nu bestämt sig för att köra för ett av Formel 3 teamen. 

- Visst är steget från Formel Ford stort men målet var att skapa de bästa förutsättningarna för Martin att utvecklas, säger Martins Pappa Ryzsard.

Martin själv ser fram emot nästa säsong.

- Det kommer gå så mycket fortare i kurvorna än i Formel Ford, säger han. Jag är väldigt laddad inför nästa år. Lite nervös men det är då jag presterar som bäst.

Testerna med nya bilen kommer att börja så fort som möjligt i England för att bilen ska vara i topp när säsongen drar igång.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!