090105-dakar-2009-dag3

Sverige och Qatar rockar i Dakar

Under dagens specialsträcka, den tredje under årets Dakarrally, körde Nasser Al-Attiyah och Tina Thörner först över mållinjen – igen. Samma sak gjorde de även första dagen av tävlingen.

Dagens etapp mellan Puerto Madryn och Jacobacci i Argentina mäter 55,1 kilometer. En etapp som klassas som lite svårare än de två föregående då den är mer kuperad och har växlande vegetation.

Qatar-föraren Nasser Al-Attiyah tillsammans med svenska Tina Thörner i en BMW verkade inte bry sig om högre svårighetsgrad. De gjorde som under första etappen, körde först över mållinjen. Totalledaren Carlos Sainz i sin Volkswagen körde in som två, 35 sekunder bakom. Dakarstjärnan Stéphane Peterhansel körde in först på femte plats, över fem och en halv minut bakom Thörners bil.

På 34:e plats kom svenskparet Wallentheim/Ohlsson i sin Isuzu. Kartläsaren Eje Elgh med sin Barilla hittar vi inte i den officiella placeringslistan för dagen eller totalt, kanske har de brutit?

I totalen avancerade Nasser Al-Attiyah och Tina Thörner från fjärde till andra plats. Ledningen behåller Carlos Sainz fortfarande, 3 minuter och 40 sekunder före nämnda par. På tredje plats ligger sydafrikanen de Villiers, knappt sex minuter bakom och på fjärde plats finner vi Peterhansel, knappt nio minuter bakom.

I mc-klassen stormar spanjoren Marc Coma fram som även vann dagens etapp, 17 minuter och 49 sekunder före tvåan Pål Anders Ullevalseter från Norge.

Thomas Berglund körde in på en hedersam 14:e plats medan det gick betydligt tyngre för Annie Seel och Henrik Rahm, 54:e respektive 157:e plats.

I totalen för mc-klassen ligger Thomas Berglund på 23:e plats, Seel på 51:a och Rahm på 129:e.

I morgon kör förarna från Jacobacci till Neuqen, en sträcka på 45,9 mil som är besvärlig först och främst för mc-förarna på grund av ojämnhet och stenigt underlag.

Läs mer

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!