Pewano XC60 RR Foto: Christer Ljungaeus

Sydafrikan rattar Volvo XC60 i Dakarrallyt

Svenska ökenrallyteamet Pewano har hittat en ny besättning till bil nummer ett av de två XC60 RR som ska deltaga i Dakarrallyt januari. Duon är ingen mindre än Alfie Cox och Jürgen Schröder.

Det var i somras som rallyföraren Pelle Wallentheim tragiskt gick bort endast 52 år gammal. Hans projekt Pewano med satsning mot Dakarrallyt 2012 har dock inte trubbats av trots att Pelle Wallentheim skulle köra en av två bilar i ökenrallyt.

 Kvarvarande i teamet har sökt efter ny förare och kartläsare till den ena av de två Pewano XC60 RR som de båda ombyggda Volvo-suvarna benämns. Och nu är uppdraget i hamn för i torsdags presenterades den sydafrikanska föraren Alfie Cox och den tyske kartläsaren Jürgen Schröder.

 Cox har genomfört elva Dakarrallyn, åtta på motorcykel med tre pallplatser som bäst, samt tre på fyra hjul. I hans tre deltaganden med bil i rallyt har han haft Jürgen Schröder vid sin sida, så duon är redan sammansvetsad.

 Så här säger Alfie Cox om att få ratta Pewano XC60 RR:

 – Det är en ära, en utmaning och dessutom ett stort privilegium att få sitta i förarsätet på Pewano XC60 RR. Jürgen Schröder och jag har gjort tre sydamerikanska Dakar och jag ser fram emot att köra XC60 – inte bara för hela Pewano, utan också för arvet från Pelle Wallentheim. Specifikationer, design och utveckling håller utan tvekan samma höga nivå som våra konkurrenter BMW, Toyota och Hummer, vilket kommer göra detta till ett mycket intressant Dakarrally.

 Starten av Dakarrallyt 2012 är 1 januari. Målgång 15 januari. Detta världens tuffaste ökenrally sträcker sig över 950 mil på den sydamerikanska kontinenten.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!