Rickard Rydell före Thed Björk i STCC-finalen Foto: Mediaempire

Team Biogas överklagan korrekt enligt Bilsportförbundet

Virrvarret efter STCC-finalen har nu tagit en ny vända då Svenska Bilsportförbundet anser att Team Biogas överklagan har gått rätt till. Nu går ärendet tillbaka till Disciplinnämnden som tidigare avslagit Team Biogas överklagan.

Rickard Rydell vann STCC-finalen för snart två månader sedan. Men Team Biogas anser att segern inte gick rätt till då Rydell körde om under gulflagg. Team Biogas höjde direkt rösterna men tävlingsledningen viftade bort protesterna. Ärendet gick vidare till Svenska Bilsportförbundets disciplinnämnd som avslog Team Biogas överklagan då man menade att teamets tillvägagångssätt inte var enligt regelboken.

 Team Biogas kopplade in jurister och skickade ärendet vidare till Svenska Bilsportförbundets juridiska kommitté som nu meddelar att Team Biogas och föraren Thed Björks process vid överklagandet har gått helt enligt uppsatta regler.

 Därmed ska ärendet återupptas av Disciplinnämnden som måste ta hänsyn till överklagans faktiska innehåll, nämligen om Rickard Rydell körde om Thed Björk under gulflagg eller inte. Det finns både bilder och film som styrker Team Biogas åsikt i ärendet.

 Än är STCC 2011 inte avgjort. Kommer Rickard Rydell att gå in i historieböckerna som årets vinnare eller blir det Fredrik Ekblom i Team Biogas som kommer att få fira en mästerskapsseger några månader i efterhand?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!