060829_edward

Teknikens Världs raggarkung segrade!

I helgen blev Flash Engineeringföraren, och testförare på Teknikens Värld, Edward Sandström historisk. Som förste gästförare slog han till och vann ett race i Camaro Cup. – Skönt att vinna ett race igen. Det var ju ett tag sedan sist, säger Edward.

Edward Sandström har länge fått stå vid sidan och agera åskådare. Men när chansen att köra i Camaro Cup på Gelleråsen kom tog han den. 

Lördagens race, som han startade i pole, blev inte riktigt som tänkt efter att ha blivit dömd för tjuvstart. Men trots ett drive-through straff genom depån kunde han arbeta sig från 17:e till sjunde bil i mål. Sandström stod i pole även i söndagens race, och denna gång gjorde han ingen tjuvstart. Loppet fick dock tidigt gul flagg efter en rejäl krasch, men när fältet sedan släpptes iväg visade han sitt kunnande. Helt ohotad åkte han i mål som etta – 2,5 sekunder före tvåan Anders Brofalk. Det var ett tag sedan Sandström, som kraschade olyckligt på Mantorp tidigare i år, korsade mållinjen först.

– Ja, det var på Anderstorp i fjol, då i en Volvo.

Sandström lyckades med det som varken racingstjärnan Björn Wirdheim och juniorrallyvärldsmästaren P-G Andersson klarade av som gästinhoppare i Camaro Cup.

Blir det mera racing för din del i år?

  – Ja, jag hoppas det. Det kan bli så att jag kör lite Porsche, avslöjar Edward Sandström.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!