090120-the-stig-avslöjad

The Stig avslöjad – här är mannen bakom!

Top Gear är väldigt populärt och välkänt runt om i världen. Frågan är om inte deras hemlige testförare The Stig är minst lika populär, men vad som döljer sig under den vita overallen och hjälmen med svart visir har förblivit en gåta – tills nu!

Ta orden testförare, vit hjälm och vit overall i munnen och alla (nästan) som hör dig tänker genast på The Stig – den superhemliga mannen som får köra alla roliga bilar runt Top Gears testbana.

Det hela började med att den första The Stig (som egentligen skulle kallas The Gimp) avslöjade sig i sin självbiografi att han var just The Stig. Perry McCarthy, som han hette och var klädd i svart overall samt hjälm, fick kicken när boken kom ut 2002.

Därefter tog den vitklädda The Stig över. Men vem var mannen? Ingen visste och BBC har lyckats hålla honom hemlig under alla år, tills han nu nyligen avslöjade det själv.

Mannen under det vita stället heter Ben Collins och är 33 år gammal. Han är en erfaren förare med många år bakom ratten på bilar i NASCAR, Le Mans, Formel 3 och så vidare. Han är dessutom stuntförare och deltog i de mer avancerade bilscenerna i den senaste Bond-rullen Quantum of Solace.

Avslöjandet kom efter att Ben Collins gått in på ett konstgalleri för att, som galleriägaren återberättar det, beställa bilder på ”The Stig in action”. Galleriägaren blev förstummad och kunde så klart inte hålla tyst om informationen han hade fått. I England har nyheten om vem The Stig är gått het de senaste dagarna.

Det har tidigare kommit fram uppgifter om att Ben Collins är The Stig. I somras var det någon som gjorde en dialektal koppling mellan Ben Collins som intervjuades i samband med ett NASCAR-race och The Stig som intervjuades av en holländsk tv-reporter (se video nedan).

Dessutom har en snickare hävdat att Ben Collins är The Stig efter att ha sett The Stigs outfit i Ben Collins garderob under en renovering av hans hus.

Det nya avslöjandes verkar ha fällt avgörandet – Ben Collins är The Stig.

Nu återstår bara frågan – kommer Ben Collins att få lämna sitt superjobb som testförare hos Top Gear nu när han inte är hemlig längre? Det känns som att en ny hemlig The Stig inte har samma slagkraft längre efter att Ben Collins lyckats hålla sig hemlig under alla dessa år. Det roliga är helt enkelt förbi, utagerat, finito… eller vad säger du?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!