Thed Björk bäste svensk i DTM-debuten

Thed Björk slutade på 14:e plats efter att ha kvalat in som 16:e bil i sin DTM-debut på Le Mans. Han blev ändå bäste svensk eftersom Mattias Ekström bröt på rekordkort tid.

Mattias Ekström kom inte långt alls. Redan i de första kurvorna skedde en krasch modell större och i den fanns Ekström inblandad som inte ens kom ett varv innan helgens tävling var över för hans del.

Debutanten Thed Björk gjorde i stället mycket bra ifrån sig. I en två år gammal bil gjorde han vad han kunde och trots att han blev påkörd och snurrade vid ett tillfälle kunde han ändå ta sig i mål som fjortonde bil.

Segern tog kanadicken Bruno Spengler hand om men gladast i Frankrike denna dag var dock Mercedesföraren Bernd Schneider. Han blev bara femma i mål men eftersom värsta konkurrenten Tom Kristensen inte blev högre än trea räckte tyske Schneiders poäng för att säkra mästerskapet och för tredje gången i karriären kan Bernd Schneider kalla sig för DTM-mästare trots att ett lopp återstår.

Visserligen är mästaren redan korad men i kampen om andraplatsen är det hett mellan Bruno Spengler och Tom Kristensen. Mattias Ekström kan fortfarande bli femma i mästerskapet och han kommer definitivt att ge allt på Hockenheim för att se till att det blir så.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!