Foto: STCC

Thed Björk klar mästare i STCC

Inte helt oväntat kunde Thed Björk säkra segern i årets STCC redan innan finalen på Mantorp Park om två veckor. En tredjeplats vid deltävlingen på Tierp räckte för detta.

Thed Björk hade pole position och anförde loppet i drygt 20 varv. När Richard Göransson, BMW, kommit i fatt gjorde Thed Björk inget större motstånd utan släppte förbi Göransson till seger.

Samma sak när näste BMW-förare, Fredrik Larsson, knackade på dörren. Thed Björk öppnade på vid gavel då en tredjeplats var nog för att han skulle bli mästare för andra gången. Första titeln kom 2006.

Daniel Haglöf, Saab, gjorde en bra insats och blev fyra i mål. Under träning var han snabbast i första passet.

Göranssons seger gör honom till huvudkandidat till silvermedaljen i STCC. Inte minst sedan Robert Dahlgren, Volvo, fick ett drive-through straff och blev poänglös i Tierp.

Johan Kristoffersson kan också titulera sig mästare, då i Carrera Cup, efter en lyckad helg i Tierp med två segrar.

I V8 Thunder Cars är det fortfarande öppet inför finalen med Fredrik Ros i ledning före Jens Edman. Fredrik Ros vann ett av helgens heat, Alx Danielsson det andra. Jens Edman blev poänglös i heat två efter att ha blivit vänd i första kurvan.

STCC Tierp Arena

1) Richard Göransson, BMW, 30.00, 476
 min.

2) Fredrik Larsson, BMW, +0,475
 sek

3) Thed Björk, Volvo, +5,326

4) Daniel Haglöf, Saab, +10,590

5) Linus Ohlsson, Volvo, +18,090

Totalt STCC 2013

 1) Thed Björk, Volvo, 220 poäng

2) Richard Göransson, BMW, 159

3) Robert Dahlgren, Volvo, 128

4) Fredrik Ekblom, Volvo, 120

5) Linus Ohlsson, Volvo, 106

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday-erbjudande: 3 månader Premium för 0 kr