060829_stcc

Thed Björk leder STCC klart

Thed Björk, Audi, leder STCC med tämligen betryggade marginal efter seger på Karlskoga i helgen. En taktikseger på Karlskoga före Duncan Huisman och Robin Rudholm, båda i BMW.

Richard Göransson, BMW, tog en pinne vilket innebär att Thed nu har elva poängs försprång i mästerskapet när det återstår två tävlingar av säsongen.

Richard Göransson hade ett mål när han kom till Karlskoga. Ta över tronen och mästerskapsledningen från Thed Björk. Men Thed ville annat. Efter nollpoängaren på Anderstorp törstade han efter revansch och dominerade helgen först i pole position, sedan överst på prispallen. 

Nu rycker han i poängtabellen igen. Elva poäng före tvåan Richard Göransson som kammade en poäng i helgen. Efter att han kört på Christer Gellerstedt i depån straffades han med en drive through, tappade 20 sekunder och en eventuell tredjeplats blev istället en åttonde. 

– Jag kunde inte göra något, såg honom inte, sa Göransson. Jag kör när jag blir nersläppt. Touchade i honom bak men inget hände. Ofattbart hård bestraffning av domarna. 

Thed Björk var desto gladare. Ett tidigt depåstopp och fortsatt race på slicks trots regn blev segerreceptet på Karlskoga. Många konkurrenter bytte till regndäck när regnet tilltog men det regnade inte tillräckligt mycket för att det skulle vara en avgörande fördel. Istället kunde Thed få upp nog mycket temperatur i däcken för att hålla jämna tider med sina utmanare och ta sin tredje seger i år. 

– Det var nog det tuffaste race jag någonsin kört. Fick hålla mig så oerhört fokuserad hela tiden, hitta fäste och nya bromspunkter, berättar Thed. 

Duncan Huisman blev placerad sist i startuppställningen efter att han kört ett varv för mycket vid formationen och uppställningen inför racet. Men precis som på Anderstorp senast så bjöd han den 11 790 man starka publiken på en fantastisk show. Uppkörning till tredjeplats och i sista kurvan blev han förbisläppt av teamkompisen Robin Rudholm. Nu jagar han Göransson och har endast två poäng upp till andraplatsen.

Nu återstår två race av STCC-säsongen. Ring Knutstorp 10 september och finalen på Mantorp Park 1 oktober. Göransson måste jaga ikapp ett tufft underläge, Thed måste bevaka. 

– Göransson kommer att få det tufft, men det går inte att fisköra för min del. Måste sikta på att vinna varje race, säger Thed. 

– Två segrar, ingenting annat finns i mitt huvud just nu. Att Duncan ska gå om finns inte på kartan. Tänker inte släppa en millimeter, säger Göransson. 

Resultat, STCC Karlskoga: 

1) Thed Björk, Audi 

2) Duncan Huisman, BMW 

3) Robin Rudholm, BMW 

4) Tomas Engström, Honda 

5) Johan Stureson, Peugeot 

6) Nicklas Karlsson, Opel 

7) Carl Rosenblad, BMW 

8) Richard Göransson, BMW 

9) Jan ”Flash” Nilsson 

10) Fredrik Ekblom, Audi 

11) Alexander Storckenfeldt, Volvo 

12) Mattias Andersson, Alfa Romeo 

13) Hans Simonsson, Mercedes 

14) Joakim Frid, BMW 

15) David Björk, BMW 

16) Tommy Kristoffersson, Audi

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!