071108-thed-bjork-volvo

Thed Björk till Volvo i STCC?

Det är drygt ett halvår till STCC-premiären 2008 men redan nu börjar spekulationerna. Det senaste ryktet är att Thed Björk lämnar Audi och går över till Volvo.

Enligt touringcartimes.com är Thed Björk aktuell för sitsen bredvid Robert Dahlgren i Volvos nya C30-bilar. Hemsidan säger vidare att relationerna mellan Björk och Auditeamet KMS blivit frostiga sedan årets säsong avslutats. En annan anledning till att Thed Björk söker sig ny arbetsplats kan vara att Audisport i Tyskland säger att de inte har tid att bygga nya STCC-bilar till kommande säsong, de har för mycket att göra med sina DTM-bilar. Och KMS behöver verkligen nyare och snabbare material. Kristoffersson har i en annan intervju också sagt att det inte är omöjligt att han återvänder till rallycrossen där han har sina rötter. Volvoteamet Polestar har fått mer resurser till 2008 och kan kanske klara sig utan att ha en betalande andreförare. Men Thed Björk är inte ensam kandidat till platsen. Dalkarlen Daniel Haglöf får också anses vara aktuell, han kallades i alla fall till testkörning av Volvo tidigare i år. Samtidigt lär fler vara intresserade av den attraktiva förarplatsen.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!