Thomas Rådström segrade igen - nu i rallycross!

Förra säsongen lyckades Tomas Rådström inte ta sig till en enda A-final i sin nybyggda Hyundai Accent. När årets första SM-tävling avgjordes på Kristi Himmelsfärds dag i Arvika gjorde han det. Och vann!

Umeåföraren, som för några veckor sedan vann South Sweidsh Rally, hade inte förväntat sig seger. Hans egen tävlingsbil är nämligen inte klar så han fick låna en av teamkompisen Ingemar Bjöörn. När starrten i A-finalen gick tog Thomas ledningen efter att Per Eklund och Lasse Larsson gått samman i första kurvan. Sedan var Thomas, som valt rätt regndäck till finalen, ohotad i mål. Tvåa Eklund, trea Kenneth Hansen.

- Jag firar just nu, berättar Tomas på telefon. Med en grillad med mos i Bollnäs. Måste ham och fortsätta bygga på min egen bil. Anledningen till att den är sen är att norrmannen Martin Schanche, som hjälper honom med fyrhjulsdriftten, har skadad sig efter att ha kraschat med sin helikopter. För tredje gången!

- Men han är ok nu så vi ska åkta till England på måndag och fixa delar. Vi tar flyget, skrattar Thomas Rådström

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!