Tidemands Fabia hyllar segern 1977

Skoda firar sig själva under Monte Carlo-rallyt. Pontus Tidemands Fabia R5 får unik dekalering som hyllar märkets seger för 40 år sedan.

Även om Skoda inte sedan 2005 kör i värstingklassen WRC är de fullt aktiva inom rally. Svenske Pontus Tidemand kör sedan 2015 för märket i klassen WRC-2 och till deltävlingen i Monte Carlo kommer hans och kartläsaren Jonas Anderssos bil uppmärksamma märkets framgångar inom rally.

Deras Fabia R5 kommer nämligen vara dekalerad i samma stil som den vinnande Skodan som vann på samma plats 1977 när Václav Blahna och kartläsaren Lubislav Hlávka mycket överraskande blev klassegrare för bilar med en cylindervolym på under 1300 kubikcentimeter i sin 130 RS.

Foto: Skoda Auto Press Department ©2012

Segrare av rallyt som helhet blev Sandro Munari och Silvio Maiga i en Lancia Stratos HF men någon Lancia i rallysammanhang kommer vi nog aldrig mer få se. Härliga klipp från tävlingen ser du i filmen nedan.Under deltävlingen i år kommer även stallkompisen Jan Kopecký köra en likadan Skoda Fabia R5 liksom gästföraren Andreas Mikkelsen.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!