081201-timmy-hansen

Timmy Hansen klar för Formel BMW Europe 2009

Timmy Hansen, en av Sveriges nya unga lovande racingförare, kör Formel BMW Europe 2009 med det tyska teamet Mücke Motorsport. Serien är högintressant och 7 av 8 lopp körs samtidigt som Formel 1.

- Att få tävla på de stora F1 banorna är ju superfräckt! Som 16-åring och helt såld på racing är ju detta verkligen häftigt säger Timmy vars pappa är flerfaldige rallycrossmästaren Kenneth Hansen.

Det senaste året har Timmy gjort stora framsteg i karting. Efter sin imponerande åttonde plats och bäste privatförare i World Cup i september fick Timmy möjlighet att prova sin förmåga i formelbil. Under hösten har Timmy testat för ett par olika Formel BMW team. Hans potential uppmärksammades och efter flera turer med förhandlingar med olika team valde Timmy att köra för det tyska teamet Mücke Motorsport. Mücke Motorsport är ett av seriens ledande team och står bakom både Sebastian Vettel och Robert Kubicas karriärer i Formel BMW innan de gick vidare till F1. Tävlingarna kommer att sändas live i Viasat Motors och det körs två heat per tävlingshelg.

Formula BMW 2009

8-10 maj. Spanien, Barcelona

19-21 juni    England, Silverstone

10-12 juli  Tyskland,  Nurburgring                         

24-26 juli Ungern, Budapest                             

Ej fastställt datum och land.

21-23 aug Spanien, Valencia                              

28-30 aug Belgien, Spa-Francorchamps             

11-13 sept Italien, Monza

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!