Timmy Hansen

Timmy Hansen kör rallycross-EM

Timmy Hansen går i sin fars fotspår. Sonen till 14-faldige europamästaren Kenneth Hansen sadlar nu om och går över från formelbilsracing till rallycross.

Timmy Hansen går direkt till den tyngsta klassen, Supercar, och kommer förstås att ratta en Citroën DS3. Något annat hade inte varit tänkbart om man tävlar för Hansen Motorsport.

 Timmy provade sina vingar i rallycross redan förra året och han säger att ”möjligheten uppenbarade sig och efter att ha kört EM-deltävlingen i Finland förstår jag varför pappa har hållit på med sporten så många år. En SuperCar är som en tiger, vild, stark och måste hanteras med respekt. Jag tror att mjukheten i körningen som jag tar med mig från racingen kommer att passa bra i RallycrossRX för att få ut det bästa av en SuperCar.”

 Timmy började sin karriär i karting och fortsatte till racing i Formel BMW Europe 2009. Efter en hård fight med Carlos Sainz Jr knep Timmy bronset i mästerskapet året därpå.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!