Foto: Hansen Motorsport

Timmy Hansen kör rallycross-EM

Timmy Hansen har brutit med sitt team i Formel Renault 2,0 och provar nu på lite andra alternativ för att se var vingarna bär.

Under flera år har den unge KAK-förarens fokus legat på formelbilsracing, men som äldste son till flerfaldige Europamästaren i rallycross Kenneth Hansen, har Timmy följt rallycrossen på nära håll. 

– Jag älskar att köra bil, ler Timmy stort, och att nu få möjligheten att tävla i en SuperCar i rallycross-EM i Finland, Kouvala, till helgen är stort. 

Det blir förstås i en Citroën DS3 som Timmy debuterar i EM, fattas bara annat med tanke på att Hansen Motorsport driver Citroëns satsning i rallycross. Sedan en tid tillbaka har Timmy valt att bryta med sitt formelbilsteam då varken resultat eller seriösa förslag på förbättringar stod att finna. 

– Klart att jag är besviken, säger Timmy, kanske mest på mig själv som lät mig tro på stora ord och bortförklaringar. 

– Men, jag är inte den som ger upp. Sedan jag bröt med formelbilsteamet har andra inspirerande och intressanta vägar uppenbarat sig. Exempelvis hade jag en rolig helg i Porsche Cup Sverige med Kristoffersson Motorsport. Och nu detta med rallycross i den mest potenta bil jag någonsin kört. 550 hästkrafter! 

Rallycrossen kan vara på väg mot en av de största förändringarna i sportens historia då en stor promotor och TV-rättighetsaktör förhandlar med FIA.  

Kanske är det här Timmy Hansens framtida karriär finns? Yngste sonen i familjen Hansen, Kevin, tävlar redan i den nya juniorklassen JRX.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!