Foto: Hansen Motorsport

Timmy Hansen segrade i rallycross-EM

Timmy Hansen, 21, tog sin första EM-seger i Rallycross i Ungern i helgen. Det gick bra även för andra svenskar.

– Finalen var helt otrolig, berättar Hansen. På första varvet var det galet. Jag gjorde en bra start och utmanade min teamkollega och regerande europamästaren Timur Timerzyanov om ledningen in i första sväng. Men jag hamnade på yttern och gled ner till tredje då Davy Jeanney smet förbi. Timur fightades tillbaka och tryckte sig förbi fransmannen. Jag hängde på Timur förbi Davy och sedan handlade finalen bara om Timur och mig. 

 Timur såg ut att gå mot seger men ett litet misstag på sista varvet i jokern sinkade honom någon halvsekund. Precis vad Timmy behövde för att in mot sista sväng ta ledningen och därmed sin första seger. Davy Jeanney blev trea, Knut Ove Björseth fyra, Peter Hedström femma. Anton Marklund slutade på åttonde plats.

Daniel Lundh segrade i Touringcar-klassen och även i juniorklassen (JRX) blev det svensk seger genom William Nilsson. Kevin Hansen blev trea. Magda Andersson hade poleposition i klassen men kraschade.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!