Tina Thörner om åren med McRae: Jag var aldrig rädd

INTERVJU. När Colin McRae bad Tina Thörner sitta i högerstolen och guida honom i Dakarrallyt var svaret givet. ”Colin körde alltid nära gränsen men han slarvade aldrig och jag var aldrig rädd när han körde.” McRae omkom i en helikopterolycka 2007 och i sin bok ”Livet i hundraåttio” berättar Tina om deras långa vänskap och på vilket sätt Colin var en unik förare – och människa.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Colin McRae och Tina Thörner var på väg mot seger i Dakarrallyt 2005 när de kraschade svårt. Tina berättar in sin nya bok ”Livet i hundraåttio” om hur hon vaknade till i bilvraket och lyckades rädda både sig och Colin innan bilen fattade eld.

– Colin hade berättat för mig att det han fruktade allra mest var att brinna upp. Jag förstod att bilen skulle kunna börja brinna och vi behövde ta oss ut snabbt.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Vänligen notera att fr.o.m. 26 juli 2021 är det Bonnier Magazines & Brands koncernbolag Bonnier News AB som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter, varvid prenumerationsvillkor och personuppgiftspolicy uppdateras.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!